Loading...

Rețetă pentru o banana bread delicioasă și plină de fibre

Rețetă pentru o banana bread delicioasă și plină de fibre

Banana bread este un preparat special, servit la micul dejun, delicios și plin de fibre. Aflat la granița dintre pâine și desert, acesta este extrem de simplu de gătit, iar gustul său te va cuceri pe loc. Azi ți-am pregătit o rețetă clasică de banana bread pe care să o încerci și tu pentru un mic dejun sănătos și gustos. Să o preparăm! 

Ce este banana bread?

Banana bread este asemănătoare la exterior cu un chec, iar la interior cu un carrot cake. Servit de cele mai multe ori ca un desert, banana bread poate ține locul oricând unui mic dejun sănătos și delicios. Rețeta ei este relativ simplă: se prepară dintr-o cocă fragdă, combinată cu un piurea de banane, iar apoi se coace la cuptor. De-a lungul timpului, rețeta clasică a fost îmbogățită cu nucă, ciocolată sau coacăze pentru un plus de aromă. 

Asemenea clătitelor pufoase servite cu sirop, banana bread a sosit în Europa tocmai din America de Nord. Prima rețetă a preparatului a fost publicată în anul 1933, într-o carte de bucate a unei companii care activa în industria alimentară. Combinația dintre banană și aluat are două interpretări. Unii oameni susțin că banana bread a luat naștere din cauza lipsurilor financiare cauzate de criza financiară din 1929, care împiedica gospodinele să arunce bananele care se înnegreau. Alții susțin că preparatul este rezultatul industriei americane interbelice care avea nevoie de un fel de mâncare care să stimuleze vânzările unor produse noi, precum praful de copt și bicarbonatul de sodiu. 

Oricum ar fi, rezultatul final este unul îndrăgit de toți oamenii. Fiind o rețetă simplă și rapidă, care include ingrediente aflate la îndemâna tuturor, mulți oameni o pregătesc cu diferite scopuri: ca desert, ca mic dejun sau pur și simplu ca gustarea dintre mese. Iată care este rețeta clasică și cum o poți pregăti și tu acasă! 

Ingrediente pentru banana bread 

  • 100 de grame de unt moale sau o jumătate de ceașcă de ulei
  • 140 de grame de zahăr
  • un ou bătut
  • 225 de grame de făină
  • două lingurițe de praf de copt
  • 3-4 banane pasate
  • 80 de grame de nuci tocate
  • 50 de mililitri de lapte

Mod de preparare al rețetei de banana bread

Așa cum spuneam și mai sus, modul de preparare al acestei prăjituri este unul foarte simplu. Începe prin a toca nucile, la dimensiune medie, cu ajutorul unui cuțit sau tocător. Decojește bananele, rupe-le în bucăți și mixează-le într-un bol până obții o pastă omogenă. Peste pasta de banane adaugă untul, nucile, laptele, oul și zahărul și mixează până amestecul devine uniform. Presară lent făina și praful de copt pentru a evita formarea cocoloașelor. Pune compoziția la cuptor pentru o oră, la o temperatură de 180 de grade Celsius. 

Dacă vrei să îmbogățești aroma acestui desert poți pregăti o glazură de caramel. Pentru asta trebuie să dizolvi câteva linguri de zahăr brun într-o ceașcă de apă și să ungi preparatul când este la finalul coacerii. 

Sfaturi esențiale pentru o banana bread reușită 

  • Alege o făină care are un conținut de gluten mai ridicat, astfel aluatul va crește mai mult. 
  • Pentru a avea un gust mai intens, adaugă o lingură de miere în compoziție. 
  • Dacă vrei să obții o textură mai densă și un gust mai concentrat, înlocuiește untul cu uleiul.
  • Nu este recomandat să adaugi esență de rom, vanilie sau lămâie. Dacă vrei să adaugi o notă aromată, poți pune scorțișoară, nucșoară, coajă de portocală sau lămâie. 

Tu ce ingrediente folosești când prepari banana bread? Dacă nu ai încercat această rețetă până acum, îți recomandăm să începi să o prepari. Este absolut delicioasă!

Article Written By Andreea Stoian

Share this story