Loading...

Rețete delicioase de quesadilla, inspirate din bucătăria mexicană

Rețete delicioase de quesadilla, inspirate din bucătăria mexicană

Bucătăria mexicană este foarte colorată și extrem de ofertantă chiar. Preparatele specifice Americii Latine au o savoare inconfundabilă, care îți poartă papilele gustative în al nouălea cer! Din întregul universul gastronomic al acestei regiuni se remarcă quesadilla, un fel de mâncare iconică pentru cultura mesoamericană. 

Acest preparat delicios are o istorie foarte interesantă; astfel, dacă inițial umplutura sa era realizată doar din brânză, mai apoi (pe măsură ce influențele spaniole și-au pus amprenta asupra Lumii Noi), au început să fie folosite și alte ingrediente pentru pregătirea acestui preparat. Indiferent de varianta pe care o preferi, quesadilla este o mâncare irezistibilă și foarte simplu de preparat. Află mai multe despre aceasta și inspiră-te din rețetele delicioase pe care ți le propunem în continuare!

Quesadilla de pui, ideală ca aperitiv sau ca fel de bază 

Dacă vrei să pregătești o masă rapidă, fie ea mic-dejun sau prânz, o quesadilla de pui este alegerea ideală. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Piept de pui
  • Ardei gras
  • Ciuperci
  • Mozzarella
  • Gorgonzola 
  • Pătrunjel 
  • Curry 
  • Ceapă
  • Tortilla din porumb

În ceea ce privește cantitatea fiecărui ingredient, ai libertate deplină! Adaptează rețeta în funcție de preferințele tale, pentru că la final să te bucuri de un preparat atât de bun că ai mai vrea o porție! 

Vestea bună este că nu ai nevoie decât de 25 de minute pentru a pregăti o quesadilla. Modul de preparare este și el cât se poate de simplu: taie puiul și legumele în bucățele mici (de preferat fâșii sau cuburi) și trece-le prin amestecul de condimente. Prăjește-le în tigaie timp de 5-6 minute sau până se rumenesc. Folosind grătarul, încălzește foile de tortilla, nu înainte, însă, de a le unge cu ulei de măsline. Atunci când sunt încă fierbinți așează pe ele brânzeturile rase, puiul și legumele iar, la final, încă un strat de brânză. 

Ce sosuri alegi pentru Quesadilla 

Poți servi quesadilla cu sos salsa proaspăt sau, așa cum îl numesc mexicanii ”pico de gallo”. Pentru a-l pregăti, îți sunt necesare câteva roșii coapte, câteva fire de ceapă, un ardei iute, o legătură de coriandru (sau pătrunjel), zeamă de la lime, sare și piper după gust. 

Sosul Marinara este o altă opțiune ideală pentru asezonarea unei quesadilla. Ai nevoie de o listă scurtă de ingrediente pentru a pregăti acest sos, listă care cuprinde: 2 linguri de ulei de măsline, 5-6 căței de usturoi, 800 g roșii la conservă, busuioc proaspăt, sare, piper, oregano și un praf de ardei iubite. Servește sosul imediat ce este gata și savurează-i aromă! 

Quesadilla, un preparat versatil

Există o mulțime de rețete de quesadiila, toate extrem de delicioase. De exemplu, dacă ții post sau urmezi o dietă vegetariană poți pregăti o quesadilla doar cu legume, eliminând carnea. 

(https://pixabay.com/ro/photos/quesadilla-vegan-alimente-mexican-2297036/)

De asemenea, poți înlocui carnea de pui cu vită sau porc, în funcție de preferințele tale. 

Fără îndoială, poți încerca și rețeta originală a celebrului preparat mexican, la care se folosesc doar tortilla din făină de porumb și brânză Oaxaca, foarte asemănătoare cu mozzarella. 

Ți-am făcut poftă de o quesadilla? Acum că ai toate ingredientele și detaliile la dispoziție, te poți apuca de gătit acest preparat cu totul și cu totul savuros!



Article Written By Raluca Răducu

Share this story