Loading...

Cele mai bune rețete de guacamole, deliciosul sos mexican

Cele mai bune rețete de guacamole, deliciosul sos mexican

Guacamole este denumirea unei paste obținute din avocado, originară din Mexic și foarte apreciată în întreaga lume. Sosul guacamole poate fi consumat ca aperitiv sau chiar ca ingredient în alte preparate de bază. Este un preparat rapid, simplu de pregătit și foarte generos din punct de vedere al modalităților de consum. Află în continuare mai multe detalii despre deliciosul sos mexican!

Istoria celui mai iubit sos mexican 

Înainte de a afla cum se face guacamole, te invităm să descoperi istoria sa. Se pare că acest preparat datează încă din secolul al XVI-lea, atunci când a fost pregătit de către azteci. Denumirea sosului provine de la cuvântul ahuaca-mulli, care se traduce chiar prin “sos de avocado”. Potrivit istoricilor, guacamole a fost descoperit în perioada în care spaniolii au ajuns în Lumea Nouă și a fost preparat de azteci într-o manieră ce-i drept, rudimentară. 

Mai precis, aceștia au strivit un avocado cu ajutorul unui ciocan și au adaugă peste el roșii tocate, ardei chilli și sare. Încă din acele vremuri, guacamole era servit împreună cu tortillas calde. Începând cu anii 1519, spaniolii au ajuns pe tărâmurile Mexicului și au adaptat rapid rețeta de guacamole la preferințele lor. Astfel, au integrat în rețeta originală a aztecilor ingrediente pe care le aduseseră din Europa, respectiv ceapa, coriandrul și lămâile. 

Mai precis, aceștia au strivit un avocado cu ajutorul unui ciocan și au adaugă peste el roșii tocate, ardei chilli și sare. Încă din acele vremuri, guacamole era servit împreună cu tortillas calde. Începând cu anii 1519, spaniolii au ajuns pe tărâmurile Mexicului și au adaptat rapid rețeta de guacamole la preferințele lor. Astfel, au integrat în rețeta originală a aztecilor ingrediente pe care le aduseseră din Europa, respectiv ceapa, coriandrul și lămâile. 

Cu ce se mănâncă guacamole 

Guacamole este un sos gustos și foarte sănătos, care poate fi servit în numeroase moduri. De exemplu, multă lume preferă să-l consume cu pâine prăjită sau cu chipsuri, însă versatilitatea sa permite și alte combinații culinare. Guacamole poate fi amestecat cu paste integrale sau cu orez, alături de verdețuri și legumele tale favorite, iar astfel ai obținut o masă perfectă pentru cină sau prânz. Pentru gurmanzii care adoră burgerii, guacamole poate fi un dressing excelent. De asemenea, se poate adăuga și peste blatul de pizza, sau poate servi drept umplutură pentru ruladă de pui. 

Rețete cu avocado: Cum se face guacamole 

Fructul de avocado oferă foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră. Conform Asociației Americane pentru Sănătatea Inimii, consumul regulat de avocado (adică de minim trei ori pe săptămâna) reglează procesul metabolic, stimulând arderea grăsimilor din zona abdominală. În plus, acest fruct reprezintă o sursă ideală de vitamine, proteine, luteina și fibre și conține doar grăsimi sănătoase care protejează inima și scad colesterolul. 

Așadar, ai toate motivele să incluzi în dietă ta rețete cu avocado. Pentru început, îți propunem să încerci rețeta de guacamole. Îți spunem în continuare de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum se face guacamole. 

Guacamole – rețeta spaniolilor 

Pentru a prepara 3-4 porții de guacamole ai nevoie de doar 10 minute și de următoarele ingrediente:

  • 3 fructe de avocado bine coapte
  • 2 roșii decojite
  • 1 ceapă roșie 
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • Sare și piper după gust. 

Începe prepararea sosului prin decojirea fructului de avocado. Nu uită să îi scoți, de asemenea, semințele, după care să îl zdrobești folosind o lingură sau chiar un blender. Mai apoi, toacă roșiile și ceapă mărunt. Pune într-un bol avocado-ul, roșiile și ceapa, iar la final adaugă sucul de lămâie și potrivește gustul sosului cu sare și piper. Amestecă foarte bine și bucură-te de savoarea sosului guacamole!

Rețeta modernă de guacamole 

În funcție de preferințele tale, trebuie să știi că poți pregăti un sos guacamole și prin integrarea altor ingrediente. De exemplu, poți adaugă în rețeta de mai sus usturoi sau ardei jalapeno, dacă îți plac mâncărurile mai iuți. 

Prepară și tu o rețetă delicioasă de guacamole la tine în bucătărie și obține astfel cel mai gustos sos mexican în câțiva pași simpli, menționați mai sus! 




Article Written By Raluca Răducu

Share this story