Loading...

Festivalul Pescăresc din București, raiul iubitorilor de pește

Festivalul Pescăresc din București, raiul iubitorilor de pește

Peștele este unul dintre cele mai populare și sănătoase alimente, fapt pentru care există chiar un festival dedicat peștelui în București. În ultimii șapte ani, în preajma Sărbătorii creștine Buna Vestire, Parcul Național din capitală s-a transformat într-un festin pescăresc pentru toți cei care apreciază preparatele culinare realizate din acest produs deosebit. Cel mai mare eveniment de profil din țară își va deschide porțile pentru cea de-a opta ediție și își așteaptă vizitatorii cu peste 100 de sortimente de pește gătite în moduri inedite de maeștrii bucătari din toate zonele țării.

Păstrăv, scrumbie, crap, lup de mare, pește spadă sau zărgan, toate aceste tipuri de pește alături de multe altele, dar și de delicioasele fructe de mare precum midii, rapane, calamari, creveți ori scoici, vor ademeni oameni din toate regiunile!

Peștele la grătar, vedeta festivalului

An de an, cei care adoră peștele s-au putut bucura de un preparat autentic și gustos în cadrul Festivalului Pescăresc. Indiferent că vorbim de doradă, păstrăv, crap ori alte tipuri de pește, acestea atrag atenția vizitatorilor atunci când sfârâie pe jar. Așa se face că, deși în cadrul evenimentului sunt disponibile numeroase feluri de mâncare din pește ce te-ar putea face să crezi că ai ajuns în Grecia, peștele la grătar rămâne favoritul tuturor. De altfel, organizatorii s-au întrecut în a promova acest preparat printre vizitatori, anul trecut, de pildă, fiind realizat un grătar de 2 metri cu țepușe pe care au fost așezați nu mai puțin de 200 de păstrăvi în același timp.

Preparate din pește din toate zonele țării

Cu toate că peștele la grătar este vedeta nedeclarată a Festivalului, persoanele care apreciază acest aliment se pot delecta și cu alte mâncăruri deosebit de gustoase. Așadar, din cadrul unui astfel de eveniment nu au cum să lipsească borșul de pește, hamsiile, sărmăluțele în foi de viță din pește, crochetele și chiftelele, zacusca de pește, vinegreta din păstrăv, fish fingers, peștele cu mujdei și mămăliguță, frigăruile, mititeii sau plăcintele din pește.

Cei care nu au mai încercat până acum astfel de mâncăruri au șansa de a gusta din toate preparatele gătite cu atâta măiestrie de cei mai pricepuți bucătari, mai ales că știm cu toții că nu ne este tuturor la îndemână să pregătim varză clătită cu pește, șuberec tătărăsc de pește, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul special din păstrăv cu fulgi de migdale.

Mâncăruri inedite cu fructe de mare la Festivalul Pescăresc

Pentru gusturile cele mai rafinate, Festivalul Pescăresc își așteaptă vizitatorii și cu mâncăruri precum paella cu fructe de mare, tentacule de caracatiță, midii și rapane gătite pane sau pe plită în sos de vin, creveți, calamari ori scoici. Persoanele obișnuite cu astfel de preparate cu siguranță nu ezită să guste și raci, sepie sau homari, toate deosebit de gustoase și apetisante. Cât despre cei care susțin că nu consumă fructe de mare și pește, am putea spune cu certitudine că gusturile lor se vor schimba după ce trec pragul unui astfel de eveniment.

Beneficiile consumului de pește

Un aliment complet, bogat în acizi grași Omega 3, este extrem de sănătos pentru organism. Specialiștii precizează că peștele este o parte foarte importantă a unei diete echilibrate, fiind recomandat tuturor celor care vor să piardă în greutate, să aibă un meniu nutrițional corect sau să înlocuiască alte tipuri de carne.

Peștele reprezintă o sursă excelentă de acizi grași Omega 6, proteine, vitaminele A, B12, D și E ori minerale precum potasiu, fier, fosfor, iod și seleniu. Cantitățile de substanțe benefice organismului se găsesc în acest aliment în funcție de tipul peștelui consumat. Astfel, carnea de pește albă, slabă, conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali decât cea roșie. Iată care sunt principalele beneficii pe care le aduce consumul de pește:

  • Previne osteoporoza
  • Previne anemia
  • Accelerează arderile
  • Scade riscul de boli cardiovasculare
  • Crește aportul de calciu în organism
  • Previne inflamațiile
  • Are efecte pozitive asupra depresiei
  • Ține la distanță afecțiunile degenerative precum Alzheimer
  • Ajută la scăderea tensiunii arteriale
  • Îmbunătățește funcția vaselor sangvine
  • Previne astmul la copii
  • Îmbunătățește calitatea somnului

Peștele este o sursă excelentă de proteine, vitamine, minerale și oligoelemente, așa că trebuie inclus în dieta oricărei persoane. Pentru a te bucura de numeroasele sale avantaje, te așteptăm la următoarea ediție a Festivalului Pescăresc pentru a savura împreună toate delicatesele din pește ce ne așteaptă! 

Article Written By Vlad Vrinceanu

Share this story