Loading...

Tartă cu fructe: 4 rețete simple cu fructe de sezon

Tartă cu fructe: 4 rețete simple cu fructe de sezon

Iubitor de dulciuri? Dacă ești în căutarea unor rețete simple, pe care să le pregătești în casă, suntem aici pentru tine!

Renunță la ciocolata de pe raft și bucură-te de preparate delicioase, cu fructe de sezon, întruchipate de celebrele tarte. Sunt ușor de pregătit, vei avea nevoie de ingrediente simple iar rezultatul va fi pe măsură. Află care sunt cele mai bune rețete de tarte cu fructe, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Tartă cu fructe de pădure

Cine nu s-a bucurat măcar o dată de o tartă gustoasă de fructe de pădure? Iată cum poți pregăti și tu o tartă ca la carte!

Ingrediente tartă cu fructe de pădure

  • Pentru cremă vei avea nevoie de: un plic de gelatină, 150 de grame de fructe de pădure, 500 de ml de lapte, 80 de grame de zahăr, o linguriță de esență de vanilie, 100 de ml de compot, două gălbenușuri de ou și 5-6 linguri de făină.
  • Pentru blat, de pe masă nu trebuie să-ți lipsească 300 de grame de făină, două gălbenușuri, o lingură de zahăr și 150 de grame de unt.

Mod de preparare tartă cu fructe de pădure

  • Amestecă untul tăiat cu făina și adaugă zahărul și gălbenușurile.
  • Atunci când obții o compoziție omogenă, las-o la rece timp de aproximativ 30 de minute, după care poți întinde aluatul, așezându-l în forme.
  • Pune aluatul la cuptor până se rumenește apoi lasă-l din nou la răcit.
  • Este momentul să te ocupi de prepararea cremei! Pune jumătate din cantitatea de lapte la foc, până fierbe. Amestecă gălbenușurile cu zahărul, făina și restul de lapte rece. După ce se omogenizează, adaugă compoziția în laptele fiert și amestecă până când se îngroașă. Pune și esența de vanilie și lasă la răcit.
  • Umple tartele cu cremă și pune deasupra fructele de pădure, pregătind gelatina conform indicațiilor de pe pachet. Amestecă cu compotul și toarnă totul peste tarte. Se servește rece, cu multă veselie!

Tartă cu piersici și căpșuni

O altă rețetă delicioasă de tartă este cea cu piersici și căpșuni, un adevărat festin atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Ingrediente tartă cu piersici și căpșuni

  • Un plic de budincă de vanilie
  • 500 de ml de lapte
  • Un plic de gelatină
  • 250 de ml de sirop din compot
  • Fructe din compot sau proaspete
  • Blaturi de tartă

Mod de preparare tartă cu piersici și căpșuni

  • Pregătește budinca de vanilie după instrucțiunile de pe ambalaj iar atunci când se răcește, adaug-o peste blat și pune deasupra fructele.
  • Pregătește și gelatina și toarn-o peste tartă.
  • Las-o la răcit și tarta este gata! Bucură-te de un desert ușor de pregătit, care va încânta întreaga familie.

Tartă cu pere și ciocolată

Desert răcoritor cu pere și ciocolată? Vei avea nevoie de:

Ingrediente tartă cu pere și ciocolată

  •  250 de grame de făină
  • 100 de grame de margarină
  • 80 de grame de zahăr
  • Două pere
  • 200 de grame de ciocolată
  • Un ou întreg și două gălbenușuri
  • 2-3 cuișoare
  • O linguriță de scorțișoară
  • 150 de grame de zahăr
  • 150 de ml de apă
  • 150 de grame de frișcă
  • Un praf de sare

Mod de preparare tartă cu pere și ciocolată

  • Pentru pregătirea blatului, pune făină într-un vas, adaugă praful de sare, zahărul, untul, precum și ouăle și gălbenușul. Amestecă bine toate ingredientele, până când aluatul obține o formă și lasă-l la rece aproximativ o oră și jumătate.
  • Scoate aluatul de la rece, întinde-l sub forma unui cerc și pune-l în formă de tartă. Pune tava la cuptor pentru 30 de minute, după care las-o la răcit.
  • Decojește perele și taie-le în patru bucăți, pe care le vei adăuga în siropul format din zahăr, apă, scorțișoară și cuișoare. Fierbe-le la foc mic, fără ca perele să se înmoaie prea tare.
  • Pregătește și ciocolata, care trebuie tăiată în bucăți mici și pusă la foc, până se topește. Bate-o ușor cu mixerul, până când când se răcește.
  • Stratul de ciocolată se adaugă peste tartă, urmat de un strat de pere. Toarnă și restul de ciocolată și pune tarta la rece câteva ore sau până a doua zi, pentru ca aluatul să devină fraged.

Tartă cu mere și scorțișoară

Tarta cu mere și scorțișoară este delicioasă și nu are nevoie de multe ingrediente.

Ingrediente tartă cu mere și scorțișoară

  • Pentru aluat, vei avea nevoie de 500 de grame de făină, 100 de grame de iaurt, 200 de grame de unt, 2-3 linguri de ulei și puțină sare.
  • Pentru umplutura tartei, îți trebuie 10-12 mere verzi, 100 de grame de stafide, o lingură de scorțișoară, 200 de grame de zahăr, un plic de zahăr vanilat și coaja rasă de la o lămâie.

Mod de preparare tartă cu mere și scorțișoară

Această tartă pufoasă și aromată este alegerea perfectă pentru desert. Iată cum se pregătește!

  • Pune făina într-un bol iar în mijloc untul tăiat cuburi, sarea, uleiul și iaurtul. Amestecă bine, până când obții un aluat consistent și pune-l la rece pentru 30 de minute.
  • Între timp, spală merele, taie-le în felii potrivite și adaugă scorțișoara, zahărul, stafidele și lămâia rasă. Toate aceste ingrediente se lasă pentru 10 minute amestecate, până când se obține un sirop.
  • Scoate aluatul de la rece, întinde-l bine și așează-l în tavă pentru tartă.
  • Așează merele peste aluat și stropește-le cu siropul format. În funcție de preferințe, poți adăuga și mai multă scorțișoară.
  • Pune tava în cuptor la copt, pentru aproximativ 50 de minute. Lasă tarta să se răcească și servește-o pudrată cu zahăr. Poftă bună!

Acestea sunt cele mai bune tarte pe care le poți pregăti în casă! Nu vei avea nevoie decât de ingrediente simple pentru a obține preparate delicioase, ideale pentru întreaga familie.

Article Written By Andreea Stoian

Share this story