Loading...

Te încântă deliciile mediteraneene? Vino la Festivalul Mediteranean din Craiova!

Te încântă deliciile mediteraneene? Vino la Festivalul Mediteranean din Craiova!

Bucătăria mediteraneană te încântă cu arome subtile și cu preparate gustoase, proaspete și revigorante. Așa că dacă te încântă deliciile mediteraneene, poți face o vizită la Festivalul Mediteranean din Craiova, care se desfășoară în Piața „Mihai Viteazul”.

Aroma de fructe de mare, paella, dorada și guvizii pe grătar, dar și deliciile turcești vor transforma centrul orașului într-o destinație perfectă, pentru cei gurmanzi sau pentru cei dornici să încerce noi preparate delicioase.

În plus, edițiile anterioare ale festivalului Mediteranean de la Craiova au adunat o mulțime de aprecieri și cuvinte de laudă din partea participanților, care au fost extrem de entuziasmați de organizarea unui astfel de eveniment, dar și de preparatele pe care le-au savurat.

Ce preparate poți savura la Festivalul Mediteranean din Craiova?

Cei mai iscusiți bucătari se vor aduna la festivalul Mediteranean de la Craiova, unde te vor aștepta cu o gamă largă de preparate din pește, dar și fructe de mare. Scoici, creveți, caracatiță, calamar, rapane, raci, midii, homari și multe alte bunătăți se vor afla la fiecare caravana din cadrul festivalului.

În plus, bucătarii au pregătit un concept aparte pentru vizitatori, încercând să promoveze cât mai mult produsele românești. Deși fructele de mare sunt de obicei importate din Grecia sau Turcia, la Festivalul Mediteranean de la Craiova, vei avea ocazia de a savura fructe de mare românești. Celebrii raci și scoicile de la Năvodari sunt produse 100% românești, proaspete, care merită încercate. La festival vei găsi în meniu și creveți din Grecia, care sunt la fel de căutați de iubitorii de fructe de mare.

La ediția de anul trecut, cel mai căutat preparat de către craioveni a fost paella cu fructe de mare, iar locul doi a fost ocupat de creveți. De asemenea, mirosul racilor fierți a atras la festival foarte mulți craioveni, fascinați de modul în care bucătarii prepară totul chiar sub privirile lor.

Iar la capitolul dulciuri, bucătarii îi așteaptă pe participanți cu o mulțime de specialități turcești cu fistic, migdale, caimac, nucă, șofran și rodie. De asemenea, din meniu nu vor lipsi înghețata turcească și nici celebrele baclavale cu nucă, bine însiropate.

Ce trebuie să știi despre bucătăria mediteraneană?

Rețetele specifice bucătariei mediteraneene sunt extrem de apreciate pe plan internațional, datorită aromelor inedite, oferite de ingredientele speciale, folosite în fiecare zonă din vecinătatea Mării Mediterane. În primul rând, din bucătăria mediteraneană nu lipsesc fructele și legumele proaspete, peștele și fructele de mare, orezul, fasolea și pastele. De asemenea, ingredientul nelipsit din orice mâncare este uleiul de măsline, folosit atât la dressing-uri, cât și la marinarea sau gătirea legumelor și a cărnurilor.

Iaurtul și brânza sunt, de asemenea, ingrediente esențiale pentru o mulțime de alte preparate mediteraneene, fiind incluse în diferite sosuri și salate. Vinul este un alt element de bază în bucătăria mediteraneană, completând orice masă savuroasă.

Un rol foarte important în savoarea mâncarii mediteraneene îl au mirodeniile, precum busuiocul, cimbrul, menta, oregano sau chimenul. Pe lângă aroma inedită pe care o oferă fiecărui preparat, aceste mirodenii au și un rol esențial în menținerea sănătății. Spre exemplu, busuiocul are acțiune antibiotică, antimicrobiană și diuretică, având și un efect calmant asupra sistemului nervos. În schimb, cimbrul este recunoscut pentru efectele sale diuretice. Oregano este, de asemenea, un ingredient nelipsit din rețetele italiene și grecești, având un efect antioxidant și o mulțime de uleiuri volatile, care împiedică înmulțirea bacteriilor.

Mâncarea mediteraneană este foarte sănătoasă, deoarece include o mulțime de alimente proaspete, sezoniere, iar accentul este pus pe fructe și legume, nuci, cereale, semințe și pe uleiul de măsline. În schimb, zahărul rafinat, făina și untul sunt consumate rar. De asemenea, carnea își face apariția ocazional în rețetele mediteraneene, și este adăugată doar pentru a aduce mai multă savoare anumitor sosuri sau paste.

Așadar, mâncarea mediteraneană este bogată în arome inedite și gusturi intense, însă în același timp este și foarte sănătoasă. Așa că dacă ți-am făcut poftă de o porție delicioasă de creveți sau de o paella cu fructe de mare, poți face o vizită la Festivalul Mediteranean de la Craiova, unde te așteaptă o mulțime de preparate savuroase.

Article Written By Vlad Vrinceanu

Share this story