Loading...

Chec cu portocale și cacao, un chec aperitiv demn de mesele festive

Chec cu portocale și cacao, un chec aperitiv demn de mesele festive

Indiferent dacă este vorba despre o masă festivă de Paște, Crăciun sau despre celebrarea unei zile de naștere, suntem întotdeauna în căutarea celor mai delicioase aperitive, pe care oaspeții să le servească cu poftă! Printre aperitivele dulci, se regăsește și checul, una dintre cele mai simple și iubite prăjituri.

Dacă vrei să pregătești un chec aperitiv, poți opta pentru un chec cu portocale și cacao, gustos și sățios, ușor de pregătit! Hai să vedem împreună cum se prepară checul și care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru aceast chec aperitiv! 

Ingrediente pentru chec aperitiv cu portocale și cacao

Nu mai știi ce deserturi să pregătești sau ai nevoie de o prăjitură gustoasă pentru a-ți încânta musafirii? Încearcă o rețetă simplă de chec aperitiv cu portocale și cacao, cu ajutorul următoarelor ingrediente:

  • 5 ouă
  • 200 de grame de zahăr pudră
  • 250 de grame de făină
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • ½ plic de praf de copt
  • O portocală
  • Un pachet de margarină
  • 100 ml de lapte
  • 100 ml de smântână
  • 5-6 linguri de cacao

Mod de preparare chec aperitiv cu portocale și cacao

Poți prepara acest chec aperitiv în mai puțin de o oră! Iată cum se prepară:

  • Pune margarina la topit și între timp, amestecă smântâna, pudra de cacao și zahărul, până obții o consistență cremoasă. Dacă amestecul este prea gros, poți să adaugi și câteva linguri de lapte.
  • Stoarce portocala bine și păstrează sucul, pe care îl vei folosi ulterior.
  • Amestecă făina cu zahărul, praful de copt și zahărul vanilat. Adaugă ouăle și amestecă bine compoziția, până când obții două părți mai mici, de dimensiuni diferite.
  • În aluatul de dimensiuni mai mici, adaugă amestecul de cacao și smântână, apoi, în partea mai mare, toarnă sucul strecurat de portocale și coaja dată prin răzătoare.
  • Toarnă aluatul fără cacao într-o formă cu gaură la mijloc, unsă și tapetată cu făină. Deasupra, pune aluatul cu cacao și amestecă ușor cu o furculiță.
  • Checul cu portocale și cacao se coace aproximativ 40 de minute, după care se lasă la răcit.
  • Pentru a servi acest delicios chec aperitiv, adaugă un sos de ciocolată și câteva felii de portocale, pentru un gust și un miros îmbietor!

Checul este un preparat culinar excelent, ce poate fi fi servit ca mic dejun sau aperitiv. Alege să pregătești un chec cu portocale și cacao, una dintre cele mai versatile și gustoase prăjituri, ușor de realizat. În funcție de preferințe, checul poate deveni un desert reinventat, prin adăugarea diverselor ingrediente: mentă, alune, creme, fructe proaspete sau confiate, astfel încât să te bucuri de rețeta preferată.

Ce tip de chec preferi să gătești acasă?

Article Written By Andreea Stoian

Share this story