Loading...

Cum prepari rețeta de cocktail Hugo, o băutură cu pretenții

Cum prepari rețeta de cocktail Hugo, o băutură cu pretenții

Suntem convinși că și tu aștepți cu nerăbdare venirea verii și te atrage cu siguranță ideea de a experimenta cele mai delicioase cocktailuri, într-o zi cu soare, la plajă! Iar astăzi îți vom prezenta una dintre cele mai fresh și răcoritoare rețete de cocktail, o băutură ideală pentru zilele călduroase de vară sau pentru diverse evenimente sofisticate: rețeta de cocktail Hugo! 

Fie că alegi să savurezi un cocktail Hugo într-o seară de weekend în oraș, fie că îl servești pe balcon sau în grădină, băutura Hugo este cocktailul perfect pentru a te răcori și a-ți delecta papilele gustative cu aroma lui plăcută. Înainte de a-ți prezenta însă ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare al băuturii Hugo după rețeta originală, îți vom povesti puțin despre istoria acestui cocktail Hugo, unul dintre cele mai bune cocktailuri pe care le vei putea gusta vreodată! 

Cum a apărut rețeta de cocktail Hugo 

În anul 2005, cocktailul Hugo a luat naștere în nordul Italiei și a ajuns în foarte scurt timp o băutură recunoscută și apreciată în întreaga lume, datorită aromelor și gustului său savuros și răcoritor. Rețeta originală de cocktail Hugo îi aparține barmanului Roland Gruber, care a dorit să inventeze o alternativă a cunoscutului cocktail Aperol Spritz. Astfel, acesta a amestecat Prosecco, sirop de lămâie, frunze de mentă, puțină apă minerală carbogazoasă, cuburi de gheață și o felie de lămâie, creând astfel unul dintre cele mai gustoase cocktailuri. 

Acest lucru se întâmpla în Sanzeno Wine and Cocktail Bar din Naturns, South Tyrol, Italia, iar numele de Hugo a fost ales întâmplător. În vara lui 2010, cocktailul Hugo a început să fie din ce în ce mai răspândit și în Germania, adaptându-se ulterior și varianta de cocktail cu sirop sau lichior de soc, cea bine-cunoscută și astăzi. Și nu-i așa că siropul de soc se numără printre cele mai delicioase siropuri pentru cocktailuri? Să vedem, în continuare, de ce ingrediente ai nevoie pentru Hugo și cum să-l prepari ca la carte! 

Ingrediente pentru rețeta de cocktail Hugo

Pentru a prepara băutura Hugo nu ai nevoie de ingrediente deosebite și complicate, și nici de multă experiență! Însă ai nevoie de cele mai bune ingrediente, în special ingredientul principal Prosecco, un vin spumant sec absolut savuros. Deja ți-am oferit câteva idei delicioase de cocktailuri cu prosecco! Așadar, dacă vrei să prepari acasă rețeta de cocktail Hugo, găsești mai jos ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de preparare al cocktailului Hugo după rețeta originală: 

  • 30 ml de sirop de soc (sau lichior de soc) 
  • 70 ml de Prosecco
  • 20 ml de apă minerală
  • Frunze de mentă 
  • Felii de lime 

Mod de preparare pentru băutura Hugo după rețeta clasică 

Pentru început, alege un pahar mare de vin. Pune frunzele de mentă și feliile de lime și amestecă-le bine, pentru a li se întrepătrunde aromele. Adaugă apoi siropul de soc, apa minerală, iar la final vinul spumant Prosecco. Amestecă toate ingredientele și adaugă și cuburile de gheață. Este atât de simplu! Nici nu e de mirare că acest cocktail delicios a ajuns instant în topul preferințelor iubitorilor de cocktailuri! 

Și acum că știi cum poți prepara rețeta de cocktail Hugo, nu-ți mai rămâne decât să-ți chemi câțiva prieteni și să savurați împreună această băutură delicioasă, cu o muzică relaxantă pe fundal! Și dacă vrei să diversifici meniul de băuturi pentru această reuniune, ți-am povestit despre cum să prepari un cocktail Cuba Libre perfect, dar și care sunt ingredientele secrete ale cocktailului Cosmopolitan. Iată câte opțiuni savuroase! 

Article Written By Andreea Stoian

Share this story