Loading...

Chifle cu ouă și legume făcute la cuptor

Chifle cu ouă și legume făcute la cuptor

Sursa foto: Shutterstock

Ne plac atât de mult rețetele cu ouă! Și suntem convinși că la fel de mult te încântă și pe tine mesele cu preparate ce conțin ouă. Suntem și mai convinși că este imposibil să nu fi savurat până acum spanac cu ouă ochiuri sau ouă umplute. Și când vine vorba de rețete simple și gustoase cu ouă, întotdeauna ți-am propus preparate inedite precum chiftelele umplute cu ouă de prepeliță sau delicii cu ouă din bucătăria internațională cum ar fi rețeta de huevos rancheros sau cea de ouă florentine după rețeta tradițională din bucătăria franceză. 

Astăzi te vom impresiona, însă, cu o rețetă de chifle cu ouă și legume la cuptor de-a dreptul savuroasă. De ce am ales legumele la cuptor? Pentru că astfel chiflele cu ouă vor avea un gust cu totul deosebit. Până la urmă cine nu adoră ceapa coaptă sau toate legumele dealtfel? Hai să vedem care este lista de ingrediente pentru aceste chifle cu ouă și cum putem prepara rețeta perfectă de chifle umplute! 

Ingrediente pentru chifle cu ouă și legume la cuptor 

  • 150 g de cașcaval
  • 4 ouă
  • 4 chifle
  • 6-7 ciuperci
  • 2-3 linguri de ulei de măsline 
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 dovlecel
  • Sare 
  • Piper 

Mod de preparare pentru chifle cu ouă și legume la cuptor 

Așa cum am precizat anterior, chiflele cu ouă vor avea un gust cu totul și cu totul deosebit alături de legumele rumenite în cuptor. Poți opta pentru o singură legumă sau poți alege mai multe legume. Pe lângă cele pe care le-am notat noi în lista de ingrediente, cu siguranță poți opta și pentru alte legume precum broccoli, spanac, măsline sau vinete. 

Și pentru că este o rețetă de chifle umplute, noi am folosit chifle cu dimensiuni ceva mai mari, pentru a avea loc toată umplutura de ou și legume. Poți folosi însă și mini baghete sau pâinici mai mici, nu are nicio importanță. Gustul va fi la fel de delicios! Hai să preparăm aceste chifle cu ouă și legume la cuptor! 

Sursa foto: Shutterstock

Cum se pregătesc legumele

Curăță bine toate legumele și spală-le sub câteva jeturi de apă rece. Pentru început taie ceapa julienne și adaugă ceapa tocată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Continuă apoi cu dovlecelul, pe care îl poți toca fie în felii pe diagonală, fie rondele. Taie apoi și ardeiul gras pe sfert și adaugă-l și pe el în tavă alături de restul legumelor tocate, apoi pune în tava de copt și ciupercile întregi. Condimentează legumele cu sare și piper. Poți adăuga, după gust, chiar și ierburi aromatice sau usturoi. 

Adaugă pe deasupra și uleiul de măsline, apoi dă tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru aproximativ jumătate de oră și legumele s-au rumenit frumos. 

Cum se pregătesc chiflele

Taie câte un căpăcel pentru fiecare chiflă în parte, apoi îndepărtează cât de mult se poate din miezul chiflelor. După ce ai îndepărtat miezul, chiflele vor avea suficient spațiu în interior pentru legumele coapte și ouă. 

Cum se prepară amestecul pentru rețeta cu ouă

Între timp, legumele s-au rumenit, așa că le poți scoate de la cuptor și lăsa să se răcească la temperatura camerei. Când acestea s-au răcit, se vor toca în cubulețe mărunte și se vor amesteca toate într-un bol. Adaugă într-un bol larg ceapa coaptă, apoi ardeiul copt, dovlecelul și ciupercile. Presară pe deasupra puțină sare și puțin piper, apoi amestecă foarte bine totul. 

Cum se montează chiflele cu ouă și legume la cuptor 

Începe montarea chiflelor cu legumele coapte ce se adaugă la baza chiflei. Adaugă apoi deasupra legumelor un strat de cașcaval ras. La final, pune deasupra fiecărei chifle câte un ou. Condimentează și ouăle cu puțină sare și cu piper, apoi dă chiflele umplute la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. În funcție de preferințe, fie poți lăsa chiflele la cuptor mai puțin, pentru ca ouăle să fie mai moi sau mai mult, în cazul în care dorești să servești ouăle tari.

Când ai scos chiflele de la cuptor, poți presăra pe deasupra puțin pătrunjel tocat și le poți servi imediat celor dragi! 

Sursa foto: Shutterstock

Rețeta de chifle umplute cu ouă și legume la cuptor este ideală pentru un mic dejun savuros sau pentru cine și se potrivesc de minune alături de salate. Încearcă și tu rețeta de chifle umplute și insipiră-te din această rețetă pentru prepararea unui mic dejun inedit, ce va fi cu siguranță pe placul tuturor!  

Article Written By Andreea Stoian

Share this story