Loading...

Colțul de masă al vegetarienilor: Conopidă pane

Colțul de masă al vegetarienilor: Conopidă pane

Sursa foto: Shutterstock

Pe cât de mult iubim preparatele din carne, pe atât de mult tânjim după dish-uri vegetariene! Trebuie să existe o balanță în toate, nu-i așa? Ei bine, tocmai de aceea, astăzi vom vizita din nou bucătăria vegetarienilor și te vom inspira cu o nouă rețetă gustoasă. Ce rețetă? Conopidă pane! Pentru că ne mai dorim să adăugăm câteva preparate la lista de rețete cu conopidă pe care le-am încercat până acum. 

Îți amintești de rețeta de conopidă gratinată la cuptor? Dar de borcanele din cămară cu conopidă și gogoșari în oțet? Am bucătărit împreună chiar și conopidă cu smântână și cașcaval, un alt deliciu pe care trebuie să-l încerci, la fel cum este și sufleul de conopidă dealtfel. Dacă îți place conopida la fel de mult ca și nouă, îți recomandăm sa vezi lista de ingrediente pentru rețeta de conopidă pane și modul de preparare al acestui dish de conopidă! 

Secrete de preparare pentru conopida pane 

Conopida pane sau șnițelele din conopidă, așa cum mai sunt numite aceste bucăți prăjite de conopidă au câteva secrete de preparare pe care trebuie să le cunoști înainte de a da startul rețetei. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când gătești conopidă pane: 

  • Opărirea conopidei se va face în apă cu sare, iar aceasta se va găti doar pe jumătate. În caz contrar, conopida se va sfărâma. Indicat ar fi să gătești conopida la abur. 
  • Odată ce a fost opărită, conopida se va scurge bine de apă, se la felia și se va tampona cu șervete absorbante. Dacă aceasta este umedă, apa din ea va împroșca atunci când o vei prăji. 
  • Tăvălirea bucăților de conopidă se va face prin făină, ou și pesmet, așa cum se procedează și în cazul șnițelelor de pui. 
  • Conopida pane se prăjește în baie de ulei fierbinte, la foc mediu. 
  • Odată prăjită, conopida pane se va scoate pe șervete absorbante, pentru a îndepărta astfel excesul de ulei din crustă. 
Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente pentru conopidă pane 

  • 500 g de conopidă 
  • Sare
  • 200 g de făină
  • 2 ouă
  • 200 g de pesmet 
  • 1-2 lingurițe de parmezan ras (opțional) 
  • Usturoi granulat (opțional) 
  • Boia dulce sau iute de ardei (opțional)
  • 300-400 ml de ulei pentru prăjit 

Mod de preparare pentru conopidă pane 

Cum se opărește conopida 

Curăță conopida de frunze, tai-o pe jumătate și clătește-o bine în câteva ape reci. Pune apoi la fiert aproximativ 3 litri de apă cu 2 lingurițe de sare, într-o oală largă. Când apa începe să fiarbă, adaugă în ea cele două jumătăți de conopidă și acoperă oala cu un capac. Lasă conopida să fiarbă pentru 5 minute, apoi scoate-o din oală și pune-o la scurs într-o strecurătoare, sub un jet de apă rece. 

Taie apoi conopida în buchețete mici și lasă-le la scurs pe un tocător. Tamponează-le și cu șervete de hârtie pe toate părțile, pentru a îndepărta apa în exces. La final, asezonează conopida cu sare pe toate părțile. 

Sursa foto: Shutterstock

Cum se panează conopida 

Așa cum se întâmplă și la rețete de șnițele de pui, va fi nevoie să pregătești 3 farfurii adânci pentru făină, ouăle bătute cu sare și piper și pentru pesmet. Poți adăuga în pesmet și usturoiul granulat, boia dulce sau parmezan ras fin. Noi le-am adăugat pe toate, deoarece oferă un gust deosebit rețetei de conopidă pane. 

Trece apoi fiecare bucată sau buchețel de conopidă prin făină, apoi prin ouăle bătute, iar la final prin pesmet. Scutură apoi bucățile de conopidă pentru a îndepărta excesul de pesmet și lasă-le deoparte pe tocător, până se încinge uleiul. 

Cum se prăjește conopida 

Optează pentru o tigaie adâncă și pune uleiul la încins. Dacă acesta nu este suficient de încins, atunci conopida pane va fi foarte îmbibată în ulei. Prăjește buchețelele de conopidă la foc mic, pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Astfel acestea se vor rumeni și vor arăta foarte frumos! După prăjire, scoate conopida pane într-un platou tapetat cu șervete de hârtie absorbante, pentru a îndepărta excesul de ulei. 

Mod de servire pentru conopidă pane 

Cum poți servi aceste buchețele delicioase de conopidă pane? Noi le-am servit cu un răcoritor sos tzatziki preparat în casă din iaurt grecesc, castravete, usturoi și verdețuri. Tare bine se potrivește conopida pane cu acest sos! Nici nu ne-am așezat bine la masă, că platoul de conopidă pane era deja pe terminate. Ce bunătăți! 

Sursa foto: Shutterstock

Nu ezita nici măcar o secundă să prepari și tu conopidă pane, acest preparat simplu și absolut delicios, chiar dacă este lipsit de carne. Vei vedea că, din când în când, nu strică să împrumuți rețete din meniul vegetarienilor, mai ales dacă vrei să optezi pentru un prânz sau o cină ceva mai light! 

Article Written By Andreea Stoian

Share this story