Loading...

Roșii umplute cu brânză: Un aperitiv cum toate ar trebui să arate

Roșii umplute cu brânză: Un aperitiv cum toate ar trebui să arate

Sursa foto: Shutterstock

Când vine vorba de rețete de aperitive pentru platouri festive, nu ducem niciodată lipsă de inspirație! Fie că am optat pentru salate aperitiv, rulada cu spanac, o delicioasă ruladă aperitiv, o ruladă aperitiv cu pate de ficat și gogoșari sau un chec aperitiv demn de mesele festive, întotdeauna ne-am impresionat invitații cu cele mai diversificate și alese preparate. Tot un astfel de preparat este și rețeta de roșii umplute cu brânză, să nu mai vorbim despre cât de apetisant arată această combinație de culori pe un platou! 

Fiind un preparat bun, sănătos, aspectuos și ușor de preparat, roșiile umplute pot fi servite chiar și în zilele obișnuite și nu este nevoie de masă festivă pentru a te delecta cu aceste bunătăți. Nici măcar nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar modul de preparare este, fără doar și poate, unul extrem de simplu și poate fi preparat chiar și de persoane lipsite de experiență în ale bucătăritului. Iată care este lista de ingrediente necesare pentru această rețetă și cum poți prepara cele mai apetisante roșii umplute!

Ingrediente pentru roșii umplute cu brânză 

  • 4 roșii tari și coapte bine
  • 4 linguri de brânză de vaci
  • 2 linguri de smântână
  • ¼ ceapă
  • 1 legătură de mărar
  • Un praf de sare
  • 1-2 lingurițe de ulei 

Pentru decor

  • 4 frunze de salată
  • Măsline
  • Morcov
  • Mărar
  • Câteva felii de gogoșari în oțet 
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare pentru roșii umplute cu brânză 

Cum se pregătesc roșiile 

Alege roșiile copate și tari, după care spală-le bine sub un jet de apă rece și șterge-le cu un șervet curat de bucătărie. Taie câte un căpăcel la fiecare roșie și apoi, cu ajutorul unei linguri, îndepărtează conținutul roșiei, golindu-le de zeamă, pulpă și semințe. Ai grijă însă să nu cumva să ajungi la coaja exterioară a roșiei, pentru că roșiile umplute nu vor mai avea un aspect plăcut și nu vor mai avea o postură verticală. 

Cum se pregătesc legumele 

Odată ce ai terminat cu scobirea roșiilor de conținut, va trebui să pregătești și restul legumelor pentru roșii umplute. Așadar, spală bine legătura de mărar, apoi tocă mărunt mărarul. Păstrează, însă, și câteva fire de mărar pentru decor. Taie apoi ceapa, foarte fin, pentru ca textura acesteia să nu fie prea accentuată în crema de brânză. Pregătește apoi și restul ingredientelor pentru decor, precum frunzele de salată, morcovul care trebuie tăiat în bucățele mici, asemenea bucăților de gogoșari. 

Cum se prepară umplutura pentru roșii 

Într-un bol, amestecă bine brânza de vaci cu smântâna, mărarul tocat mărunt, ceapa tăiată fin, sarea și uleiul. Odată ce ai obținut un amestec omogen și ingredientele și-au întrepătruns bine aromele, poți umple roșiile cu această compoziție de brânză și smântână. Cu ajutorul unei linguri, ia crema de brânză și îndeas-o în interiorul roșiilor, în așa fel încât să încapă cât mai multă umplutură în roșiile umplute. Uniformizarea compoziției nu numai că va face roșiile umplute să fie și mai delicioase, cu surplusul de cremă, însă vor avea și un aspect mult mai plăcut. 

Mod de servire pentru roșii umplute cu brânză 

Odată ce au fost umplute cu brânză, roșiile pot fi decorate după bunul plac. Nici măcar nu este nevoie să optezi pentru frunze de salată, morcovi sau gogoșari. Poți foarte bine să adaugi câteva verdețuri proaspăt tocate pe deasupra roșiilor umplute și vor arăta de-a dreptul spectaculos! 

Sursa foto: Shutterstock

Nu-i așa că ți-am făcut poftă de roșii umplute? Încearcă și tu această rețetă de roșii cu brânză și te vei convinge de cât sunt de gustoase. Așa că nu-ți vei impresiona numai invitații sau familia prin aspectul lor absolut apetisant, ci îți vei încânta și papilele gustative cu acest aperitiv deosebit de simplu și bun! 

Article Written By Andreea Stoian

Share this story