Loading...

Salată de sfeclă roșie cu portocale și semințe de dovleac

Salată de sfeclă roșie cu portocale și semințe de dovleac

Sursa foto: Shutterstock

Când vine vorba de rețete sănătoase cu fructe și legume, nu ducem niciodată lipsă de idei sau de surse de inspirație! Acesta este și cazul sfeclei roșii, una dintre cele mai sănătoase rădăcinoase. Îți amintești de cele câteva idei de rețete simple cu sfeclă roșie? Astăzi vom mai adăuga încă un preparat la lista rețetelor cu sfeclă și anume salata de sfeclă roșie cu portocale și semințe de dovleac. 

Am descoperit de curând această salată și am considerat că este de-a dreptul apetisantă, să nu mai vorbim de combinația interesantă dintre gustul dulce al acestei rădăcinoase și cel dulce-acrișor al portocalelor. La această combinație se mai adaugă și aroma ușor picantă a semințelor de dovleac și a usturoiului prăjit. Dacă vrei să încerci și tu această rețetă deosebită, iată de ce ingrediente ai nevoie și cum poți prepara cea mai apetisantă salată de sfeclă roșie! 

Ingrediente pentru salată de sfeclă cu portocale 

  • 2 bucăți de sfeclă roșie coaptă
  • 3 linguri de semințe de dovleac
  • 3 căței de usturoi
  • 1 portocală
  • Ulei de măsline
  • Oțet de mere 
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare pentru salată de sfeclă cu portocale 

Cum se pregătesc legumele și fructele pentru salată

Pentru început, spală bine bucățile de sfeclă, apoi taie sfecla în cubulețe mici. Curăță apoi și cățeii de usturoi, spală-i bine și toacă mărunt usturoiul. Vei avea nevoie să fie cât mai mărunt, atunci când vei prepara mixul pentru salată de sfeclă. Decojește apoi și portocala, apoi tai-o în cubulețe mici și îndepărtează sâmburii. Dacă mai ai încă o portocală la dispoziție, o poți stoarce, deoarece sucul de portocale ți-ar putea servi la diluarea mixului pentru salată de sfeclă. 

Cum se prepară mixul pentru salata de sfeclă 

Într-o tigaie largă adaugă o lingură de ulei de măsline și lasă tigaie la foc mediu. Când uleiul s-a încins, adaugă în tigaie usturoiul tocat mărunt și rumenește-l la foc mic. Când s-a rumenit ușor pe o parte, întoarce-l și pe partea celaltă și mai călește-l pentru un minut. Adaugă apoi în tigaie și semințele de dovleac, amestecă-le bine cu usturoiul și gătește-le împreună pentru un minut. La final, atât semințele de dovleac, cât și usturoiul, trebuie să capete o culoare ușor maronie. 

Mixează bine amestecul din tigaie, după care poți adăuga puțină sare, alături de o lingură de oțet de mere și câteva cubulețe de portocală. Amestecă bine ingredientele din tigaie, iar dacă mixul pentru salată de sfeclă roșie este prea gros, mai poți adăuga în tigaie puțin suc proaspăt de portocale. 

Cum se montează salata  

Adaugă cubulețele mici de sfeclă într-un bol și toarnă peste aceste mixul pentru salată de sfeclă roșie preparat mai devreme. Acest sos de portocale, semințe de dovleac și usturoi prăjit va oferi salatei tale de sfeclă un gust demențial! Amestecă apoi bine toate ingredientele, pentru ca aromele fructelor și legumelor să se întrepătrundă, apoi servește imediat salată de sfeclă! 

Mod de servire pentru salata de sfeclă

Dacă dorești un gust și mai răcoritor pentru această salată de sfeclă, atunci poți adăuga pe deasupra și câteva cubulețe de portocală proaspătă. Noi am adăugat acestei salate și câteva frunze de rucola, așa că dacă îți place această legumă, o poți adăuga și pe ea cu succes în salată. 

Desigur, modalitățile de servire ale acestei salate fresh sunt nenumărate. Poți opta și pentru câteva felii prăjite de pâine de casă sau câteva cubulețe de brânză tofu, în cazul în care urmezi o dietă vegetariană. 

Sursa foto: Shutterstock

Oricare ar fi combinațiile pe care le ai în minte, poți experimenta tot felul de alte ingrediente pornind de la această rețetă de salată de sfeclă roșie. Revigorantă și remineralizantă, sfecla roșie este cu siguranță un aliment pe care trebuie să-l introduci în alimentația ta zilnică, fie că vei prepara o simplă salată sau o vei servi cu preparate la cuptor. Crudă, fiartă sau coaptă, sfecla roșie va avea aceleași proprietăți, așa că nu ezita să o incluzi în meniul tău de acum înainte! 

Article Written By Andreea Stoian

Share this story