Loading...

Kamikaze shot: Rețeta și istoria acestei băuturi

Kamikaze shot: Rețeta și istoria acestei băuturi

Sursa foto: Shutterstock

Fie că ești pasionat de barmanie sau doar îți place să încerci arome noi când ieși în oraș, trebuie neapărat să încerci un Kamikaze shot după rețeta clasică. Rețete există în număr foarte mare, însă toate pleacă de la combinația originală de vodka, triplu sec și suc proaspăt de lime.

Este un shot simplu, care se poate prepara și acasă, cu minimum de efort și de ustensile. Îți spunem sigur că băutura Kamikaze se numără printre cele mai simple rețete de shoturi. Dacă vrei să afli mai multe despre el, citește în continuare cum a apărut și cum poți prepara un Kamikaze shot după rețeta clasică și nu numai! 

Cum a apărut Kamikaze shot?

Conform specialistului în cocktailuri David Wondrich, băutura Kamikaze a apărut în baruri încă din anii `70. Mai exact, 1975 este anul de referință, când cocktailul pe bază de vodka, triplu sec și lime a luat naștere.

Numele shotului a fost dat în cinstea unui bărbat pe nume Peter, într-o noapte de luni, în statul California. Acesta se afla în barul în care lucra, alături de alt angajat și de barmanul O.B. Cei trei au experimentat cu mai multe ingrediente, ajungând, în cele din urmă, la combinația perfectă de astăzi.

Când Peter a încercat să se ridice de pe scaun, după numeroase shoturi de Kamikaze, acesta s-a împiedicat și a căzut la pământ. Cei doi prieteni au exclamat, în același timp, „Kamikaze!”, iar acesta a rămas numele celebrei băuturi. Suficient cu istoria, acum hai să preparăm un Kamikaze shot după rețeta bine cunoscută! 

Kamikaze shot: Rețetă variată, o singură versiune clasică

Deși lista cu ingrediente poate varia de la o sursă la alta, există o singură rețetă standard de shot Kamikaze, folosită în majoritatea barurilor din întreaga lume. Aceasta conține următoarele ingrediente:

  • 10 ml vodka
  • 10 ml triplu sec
  • 10 ml suc proaspăt de lime

Pentru un gust echilibrat, este important să se respecte cantitățile egale de vodka, triplu sec și zeamă de lime. Așadar, dacă prepari băutura Kamikaze pentru mai multe persoane, poți modifica numărul de mililitri, însă păstrează raportul egal dintre ingrediente.

Modul de preparare pentru Kamikaze shot după rețeta autentică

Pentru început, umple cu gheață paharul în care urmează să mixezi ingredientele pentru rețeta de shoturi Kamikaze. Apoi, adaugă vodkă și triplu sec, stabilind cantitățile în funcție de numărul de porții dorite.

Stoarce zeama de lime direct în același pahar, având grijă să nu incluzi și sâmburii. Pune capacul shakerului și agită totul rapid, timp de minimum 30 de secunde. Pregătește paharele speciale pentru shoturi și aliniază-le pe masă. Strecoară conținutul shakerului în fiecare pahar, distribuind băutura în mod egal.

Dacă dorești, poți decora marginea fiecărui pahar de Kamikaze cu o felie de lime. Shotul Kamikaze se bea proaspăt, rapid, dintr-una sau două înghițituri.

Kamikaze shot: Rețetă variată, o singură versiune clasică
Sursa foto: Shutterstock

Kamikaze shot: Rețete alternative

Blue Kamikaze

Spre deosebire de shotul clasic, de o culoare neutră, aproape inexistentă, Blue Kamikaze shot după rețeta reinterpretată poate fi recunoscut după nuanța puternică de albastru. Aceasta este dată de băutura Blue Curacao, care înlocuiește triplul sec din rețeta inițială, transformând Kamikaze într-un shot albastru. 

Blue Curacao este un lichior cu aromă subtilă de portocale, asemănător cu triplu sec, dar care oferă shotului un gust ceva mai dulce și un aspect mai interesant. Ești pregătit pentru câteva savuroase shoturi albastre? 

Blue Kamikaze shot, o rețetă inedită de shot

Raspberry Kamikaze

O altă variație destul de des întâlnită este Kamikaze shot după rețeta alternativă cu zmeură. Acest shot are o aroma fructată și parfumată, însă și o intensitate pe măsură.

Pentru a prepara un shot de Raspberry Kamikaze, nu trebuie decât să urmezi rețeta originală și să adaugi în shaker câteva fructe de zmeură întregi. Dacă prepari un singur shot, 3 fructe sunt suficiente. Dacă prepare mai multe, înmulțește numărul de shoturi cu trei.

Nu este nevoie să transformi zmeura în piure sau să o zdrobești, căci ea se va zdrobi odată ce agiți shakerul cu putere. Vei vedea că zmeura transformă brusc acest shot într-una dintre cele mai delicioase rețete de shot-uri Kamikaze! 

Strawberry Kamikaze

Dacă vrei să transformi shotul intens și acrișor într-unul ceva mai blând și mai dulce, această rețetă va deveni imediat preferata ta. Strawberry Kamikaze shot se numără printre cele mai delicioase rețete de shoturi, asemenea celui de zmeură. 

Începe prin a prepara un shot clasic de Kamikaze, punând în shaker triplu sec, sucul de lime și vodka. Apoi, strecoară în pahar și puțin sirop de căpșuni, lichior sau chiar câteva căpșuni bine coapte, zdrobite cu furculița. Amestecă energic totul, apoi toarnă rezultatul final în pahar. Poți chiar decora paharele de shoturi Kamikaze cu bucăți de căpșuni, pentru un plus de efect! 

Strawberry Kamikaze, o altă rețetă delicioasă de shot
Sursa foto: Shutterstock

Orice rețetă de Kamikaze ai prefera, nu uita că shotul se servește rece, dintr-o singură înghițitură. Dacă plănuiești să organizezi o petrecere cu prietenii, considerăm că ți-am oferit deja doza de rețete de shoturi Kamikaze cu care să animi petrecerea! 

Article Written By Raluca Răducu

Share this story