Loading...

Cum să gătești roșii umplute cu ton și couscous după o rețetă simplă

Cum să gătești roșii umplute cu ton și couscous după o rețetă simplă

Sursa foto: Shutterstock

Rețeta de roșii umplute cu ton și couscous a făcut furori la mesele noastre din perioada verii, însă asta nu înseamnă că nu poate fi un aperitiv la fel de gustos și sănătos chiar și în aceasta perioadă a anului. Și pentru că preferăm să nu adăugăm mezeluri pe platourile de aperitive și dorim să venim mereu cu preparate sănătoase și cât mai puțin procesate, alegem întotdeauna ingrediente simple, care se prepară rapid și care pot fi savurate de oricine. 

Am preparat de-a lungul timpului numeroase rețete de aperitive pentru platouri festive și inspirația nu ne lipsește atunci când trebuie să-i încântăm pe oaspeți cu preparate delicioase. Așa că ne-am hotărât ca astăzi să împărtășim și cu tine rețeta noastră de roșii umplute cu ton și couscous, pentru a-i impresiona și tu pe cei care vin în vizită. Iată, deci, care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă de roșii umplute și cum se prepară ea într-un mod rapid și delicios! 

Ingrediente pentru roșii umplute cu ton și couscous

  • 5 roșii mari 
  • 2 conserve de ton cu couscous
  • 3 castraveți 
  • Zeama de la ½ lămâie 
  • 2-3 linguri de ulei de măsline 
  • 1 lingură de capere 
  • 1 legătură de ceapă verde 
  • ½ legătură de pătrunjel 
  • 1 ardei copt 
  • Sare
  • Piper 
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare pentru roșii umplute cu ton și couscous 

Cum se pregătesc roșiile pentru rețetă 

Taie roșiile pe lângă codiță și îndepărtează pulpa din interior. Odată ce ai tăiat cu un cuțit un capac din fiecare roșie, ajută-te de o linguriță și scobește cât mai mult din pulpa roșiilor. Între timp, strecoară și pulpa obținută, deoarece zeama poate fi consumată, iar pulpa propriu-zisă de roșii va fi folosită în rețeta noastră de roșii umplute cu ton. 

Cum se prepară umplutura pentru roșii umplute 

Taie castraveții în cubulețe cât se poate de mici. Taie apoi și ardeiul copt tot în bucăți mici, după care mărunțește bine pulpa roșiilor. Pune-le pe toate într-un bol, apoi adaugă peste acestea ceapa verde tocată mărunt, alături de pătrunjel, capere, cele două conserve de ton cu couscous și ulei de măsline. 

Toarnă apoi peste amestecul pentru roșii umplute cu ton și zeama de lămâie. Condimentează, la final, cu sare și cu piper, după gust. Amestecă apoi foarte bine toate aceste ingrediente, în așa fel încât să se combine foarte bine toate aromele ingredientelor pentru umplutură. Acum umplutura pentru roșii umplute cu ton și couscous este gata, așa că nu ne rămâne decât să montăm roșiile! 

Cum se umplu roșiile umplute 

Înainte de a umple roșiile, condimentează-le cu puțină sare, pe fiecare în parte. Apoi, cu ajutorul unei linguri, îndeasă umplutura în scobitura roșiilor, în așa fel încât să fie cât mai pline. După ce ai terminat de umplut roșiile, pune-le la frigider pentru cel puțin o oră înainte de fi servite. 

Mod de servire pentru roșii umplute cu ton și couscous

Poți servi roșiile umplute cu ton chiar și cu brânză telemea, urdă sau brânză dulce de vaci. Chiar și nucile sau alunele s-ar potrivi foarte bine cu acest preparat, aducând o notă crocantă dish-ului tău. Presară pe deasupra acestor roșii umplute cu ton și couscous câteva frunze de pătrunjel și vor avea aspectul ideal de aperitiv, gata să-i încânte pe toți cei ce-l savurează! 

Sursa foto: Shutterstock

Prepară și tu delicioasa rețetă de roșii umplute cu ton și couscous, atât de simplă și de ușor de preparat. Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru a servi unul dintre cele mai gustoase și aspectuoase aperitive, așa că nu ezita să le prepari ori de câte ori ai ocazia. Poți opta chiar și pentru roșii umplute cu brânză, dacă dorești să alternezi puțin meniul pentru invitați. Sunt la fel de simplu de gătit! 

Article Written By Andreea Stoian

Share this story