Loading...

Tort de morcovi și cremă de brânză după rețeta clasică de carrot cake

Tort de morcovi și cremă de brânză după rețeta clasică de carrot cake

Sursa foto: Shutterstock

Când vine vorba de rețete inedite cu morcovi bogate în vitamine și antioxidanți, putem spune că am reușit să te impresionăm cu o budincă de morcovi delicioasă și cu o supă de morcovi cu ghimbir apetisantă și hrănitoare. La capitolul deserturi, însă, nu ne-am gândit să te inspirăm cu rețete delicioase pe bază de morcovi, poate doar puțin prin acea inedită halva cu morcovi din bucătăria orientală!  

Astăzi a venit timpul să gătim împreună popularul carrot cake, acel tort cu morcovi delicios pe care am tot vrut să ți-l prezentăm și nu am avut ocazia. Și pentru că ne place să ne jucăm cu ingredientele și să creăm adevărate delicii în bucătărie, se poate să fi strecurat și puțin ghimbir în compoziția blatului de tort. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum poți prepara un tort de morcovi, inspirându-te din clasica rețetă de carrot cake! 

Ingrediente pentru tort de morcovi 

Pentru blat 

  • 240 g de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară 
  • Puțină nucșoară rasă
  • ¼ linguriță de cardamon 
  • ¼ linguriță de pudră de ghimbir 
  • 3 ouă 
  • 1 linguriță de extract de vanilie 
  • 250 g de zahăr 
  • 250 g de morcov ras fin 
  • 160 g de ulei vegetal
  • 50 g de nuci pecan coapte
  • Coajă de portocală confiată (opțional)

Pentru crema de brânză 

  • 100 g de unt la temperatura camerei 
  • 250 g de zahăr pudră
  • 200 g de cremă de brânză
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare pentru tort de morcovi după rețeta de carrot cake 

Cum se prepară blatul pentru carrot cake? 

Pentru început, amestecă într-un bol toate ingredientele solide: făina, praful de copt, nucșoara, scorțișoara, cardamonul și pudra de ghimbir. Într-un bol separat, bate cele 3 ouă, peste care adaugă zahărul, vanilia și uleiul, apoi amestecă bine. Toarnă apoi peste ingredientele lichide amestecul preparat mai devreme. Mixează bine toate ingredientele, iar la final încorporează în amestec și morcovul ras, alături de nuci și de coaja de portocală, în cazul în care dorești să folosești. 

Cum se coace blatul pentru carrot cake? 

Aluatul pentru tort de morcovi obținut se va turna, în cantități egale, în 2 tăvi cu diametrul de 20 cm, tapetate în prealabil cu hârtie de copt. Dă blaturile la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. Poți realiza testul scobitorii pentru a vedea dacă blaturile s-au copt suficient. 

Scoate apoi cele două blaturi pentru tort de morcovi și lasă-le să se răcorească în tavă în primele minute, apoi scoate-le pe un grătar de bucătărie și lasă-le să se răcească complet. După aceea, taie-le pe fiecare în două părți egale, pe orizontală. La final, vei avea 4 felii de blat de tort ce așteaptă să fie acoperite de cremă. 

Cum se prepară crema pentru carrot cake? 

Pune într-un bol untul la temperatura camerei, alături de zahărul pudră și de coaja de lămâie, apoi mixează-le bine cu un mixer. Când amestecul este unul omogen și zahărul s-a dizolvat complet, poți începe să adaugi și crema de brânză, puțin câte puțin. Când ai terminat de încorporat crema de brânză, atunci crema pentru tort de morcovi este gata! 

Cum se asamblează tortul de morcovi? 

Împarte crema pentru carrot cake în 4 părți egale. Pune apoi primul blat de tort pe un platou sau pe un carton de tort. Întinde peste blat prima parte de cremă, apoi continuă în același mod și pentru restul feliilor de blat. Întinde crema rămasă peste tort și pe lateralele acestuia cu ajutorul unei spatule. 

Tortul de morcovi va merge apoi la frigider pentru următoarele două ore, înainte de a-l decora și de a-l tăia. Noi am ales să-l decorăm cu nuci caramelizate și morcov răzuit. Și am mai adăugat și câțiva morcovi fondant pe deasupra, pentru un plus vizual. 

Sursa foto: Shutterstock

Prepară și tu un tort de morcovi apetisant după rețeta de carrot cake și bucură-te de gustul absolut delicios al acestui desert. Și dacă mai rămâi cu câțiva morcovi la îndemână, n-ar strica deloc să-i transformi într-un suc de morcovi plin de vitamine! 

Article Written By Andreea Stoian

Share this story