Loading...

Orez de conopidă, o alternativă dietetică a orezului clasic

Orez de conopidă, o alternativă dietetică a orezului clasic

Sursa foto: Shutterstock

Ție îți place conopida? Noi adorăm rețetele cu conopidă și suntem întotdeauna în căutarea celor mai apetisante și gustoase rețete cu conopidă. Conopidă gratinată, conopidă cu smântână și cașcaval, conopidă pane, supă de conopidă cu legume și pătrunjel proaspăt, conopidă la cuptor, toate acestea ne-au făcut deliciul zilelor în care aveam poftă de un preparat inedit și sațios. Și sănătos, pe deasupra! Ei bine, zilele trecute, în timp ce căutam înlocuitori dietetici pentru orez, am descoperit un alt mod delicios de a prepara conopidă: orez de conopidă.   

Ți-am stârnit curiozitatea? Atunci te invităm să prepari și tu alături de noi cel mai gustos orez de conopidă. Poate ți se va părea ciudat, însă orezul din conopidă e o alternativă dietetică excelentă a orezului clasic. E foarte hrănitor și gustos, și se prepară numai pe decât!  Pentru început, hai să-ți povestim ce înseamnă orez de conopidă și cum îl obții! 

Ce trebuie să știi despre orezul de conopidă 

Orezul de conopidă este obținut prin tocarea floretelor de conopidă cât mai mărunt posibil. Pentru ca sarcina să fie una ușoară, îți recomandăm utilizarea unui robot de bucătărie care va mărunți conopida în mai puțin de 1 minut. Conopidei mărunțite i s-a dat numele de orez tocmai datorită asemănării acesteia cu bobul de orez obișnuit, atât din punct de vedere al texturii, cât și al culorii. 

Orezul de conopidă poate fi servit crud sau gătit în tigaie, cu câțiva stropi de ulei de măsline sau oricare alt ulei ai la îndemână. Este minunat să poți înlocui clasicul orez cu buchete de conopidă, cu atât mai mult cu cât aceasta este un aliment bogat în nutrienți, antioxidanți, vitamine și fibre. Mai mult decât atât, conopida poate fi servită în orice moment al zilei, fără a te îngrijora în ceea ce privește silueta. De ce? Pentru ca 100 g de conopidă au doar 25 kcal. Nu-i așa că vrei să afli cum poți găti orez de conopidă? Îți vom arăta unul dintre cele mai gustoase moduri în care poți găti orez din conopidă. Să vedem, pentru început, ce ingrediente trebuie să adaugi pe lista de cumpărături! 

Sursa foto: Shutterstock

Ingredientele acestei rețete cu conopidă 

  • 1 bucată de conopidă 
  • 4 linguri de ulei de cocos (la temperatura camerei) 
  • Sare grunjoasă 
  • Piper proaspăt măcinat
  • Zeamă de lămâie (după gust)
  • 1 lingură de supă de legume
  • Pătrunjel proaspăt 
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare pentru orez de conopidă 

Pentru început, taie bucata de conopidă în florete de dimensiuni mici. Adaugă apoi buchețelele de conopidă în robotul de bucătărie, în câteva tranșe și mixează conopida pentru aproximativ un minut. La final, vei obține o textură măruntă a conopidei, extrem de asemănătoare cu cea a orezului cu bob mic sau chiar și cu cea a cușcușului. 

Orezul de conopidă astfel obținut se va adăuga într-o tigaie încinsă, alături de uleiul de cocos și de puțină sare. Lasă conopida mărunțită la foc mediu pentru 2 minute, în timp ce tigaia rămâne acoperită cu un capac. Adaugă apoi peste orezul de conopidă 1 lingură de supă de legume. Poți adăuga chiar și apă, în cazul în care nu ai supă de legume la îndemână. Amestecă ușor ingredientele și continuă să gătești așa zisul orez pentru încă 4-5 minute. Oprește apoi focul, deoarece conopida trebuie să rămână fermă și să nu se înmoaie. 

Pune apoi orezul de conopidă într-un vas, asezonează cu sare și piper, stropește orezul cu puțină zeamă de lămâie, apoi presară pe deasupra câteva frunze de pătrunjel verde proaspăt. Nu-i așa că a fost simplu să prepari orez de conopidă într-un mod delicios? Nici nu a durat mai mult de 10 minute această alternativă dietetică de orez! 

Sursa foto: Shutterstock

Sperăm că am reușit să te inspirăm în prepararea unei rețete delicioase de orez de conopidă. Și cum suntem mari fani ai conopidei, îți sugerăm să încerci și alte rețete  cu conopidă, acest buchet de beneficii pentru organism. Vei rămâne cu siguranță impresionat de aromele acestui preparat sănătos și suntem convinși că nu va fi ultima dată când vei găti orez de conopidă. 

Article Written By Andreea Stoian

Share this story