Loading...

3 rețete la slow cooker, pentru preparate cât mai sănătoase

3 rețete la slow cooker, pentru preparate cât mai sănătoase

Sursa foto: Shutterstock

Probabil deja ești familiarizat cu ideea de slow cooking și ai aflat că este ultimul trend în materie de alimentație sănătoasă. Această tehnică inovativă de gătit are numeroase beneficii, motiv pentru care te-am tot inspirat cu diverse rețete la slow cooker precum ratatouille sau pulpă de urs în vin alb la slow cooker. Și pentru că ne dorim să continuăm seria acestor preparate sănătoase, ne-am decis să mai gătim împreună câteva rețete folosindu-ne de acest mod de gătire lentă a alimentelor. 

Te încântă ideea gătitului sănătos prin tehnica slow cooking? Atunci te invităm să descoperi câteva rețete delicioase și sănătoase pe care le poți găti cât se poate de simplu la slow cooker. Îți sugerăm să te înarmezi, însă, cu puțină răbdare, pentru că rețetele obișnuite preparate la aragaz sau la cuptor, au o durată mai mică de preparare. Este slow cooking, deci probabil te așteptai la durată mai mare de timp. Hai să vedem despre ce rețete la slow cooker este vorba și să trecem la treabă! 

Pulpe de rață cu portocale la slow cooker 

Noi am mai gătit în trecut piept de rață cu portocale, însă acest deliciu culinar a fost gătit la cuptor. De data aceasta vom avea drept ingrediente pulpe de rață și rețeta se rezumă la gătirea pulpelor la slow cooker pentru câteva ore, acestea având o carne mai tare decât cea de pui. Să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru preparare acestei rețete la slow cooker!

Ingrediente pentru pulpe de rață cu portocale 

  • 3 pulpe de rață 
  • 1 cățel de usturoi 
  • 2 linguri de ulei de măsline 
  • Zeama de la o portocală mare
  • Sare și piper, după gust 

Mod de preparare al acestei rețete la slow cooker 

Pune în vasul slow cooker-ului cele 2 linguri de ulei, apoi așează în slow cooker pulpele de rață ce au fost curățate foarte bine anterior. Stoarce apoi jumătate de portocală și pune zeama peste pulpe. Asezonează cu sare și piper, după gust, apoi pune capacul și setează slow cooker-ul pentru 2 ore și jumătate la nivelul high

După ce timpul de gătire a ajuns la final, pune o parte din zeama de portocală în tigaie. Adaugă și pulpele de rață și pune peste acestea restul de portocală tăiată felii. Rumenește bine pulpele pentru câteva minute, cât să aibă un aspect plăcut. Servește apoi rețeta la slow cooker cu orez basmati fiert în apă cu sare sau alături de o porție de cartofi la cuptor. Desigur, orice altă garnitură i se va potrivi de minune acestei rețete la slow cooker. 

Sursa foto: Shutterstock

Tocăniță de vită cu cartofi dulci la slow cooker 

Ai mai gătit până acum tocăniță la slow cooker? Noi tocănițe am tot gătit și suntem siguri că ai pregătit împreună cu noi măcar o tocăniță de curcan! Astăzi ne-am gândit să te inspirăm cu o rețetă mai sănătoasă de tocăniță, așa că hai să vedem care sunt ingredientele acestei rețete la slow cooker și să ne apucăm de gătit! 

Ingrediente pentru tocăniță de vită cu cartofi dulci 

  • 500 g de carne de vită 
  • 100 g de kaiser
  • 1 cartof dulce mare
  • 2 cepe medii
  • 5 linguri de ulei 
  • 400 ml de vin roșu demisec sau sec
  • 500 ml de apă sau zeamă de oase
  • 2 linguri de făină 
  • 2 linguri de pastă de ardei
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță cu cimbru uscat 
  • ¼ linguriță cu piper 

Mod de preparare al acestei rețete la slow cooker 

Spală bine carnea de vită și tamponeaz-o cu prosoape de bucătărie, apoi taie carnea în cuburi mici. Taie apoi și kaiserul în bucăți. Curăță ceapa, usturoiul și cartoful dulce, după care taie ceapa fideluță și cartoful dulce în cuburi. Încinge apoi într-o tigaie o lingură de ulei și pune în tigaie cuburile de kaiser. Gătește kaiserul pentru 1-2 minute, apoi lasă bucățile deoparte. 

În aceeași tigaie, adaugă o lingură de ulei și încinge cuburile de carne de vită la foc intens timp de câteva minute. Gătește bine carnea de vită pe toate părțile, apoi dă-o deoparte și hai să ne ocupăm de legume! Adaugă alte 2 linguri de ulei în aceeași tigaie, după care adaugă ceapa. Gătește ceapa pentru un minut, apoi adaugă și cuburile de cartof dulce. Toarnă peste legume 150 ml de apă, acoperă tigaia și gătește-le pentru 5 minute. Peste ingredientele din tigaie se vor pune apoi kaserul și carnea de vită, alături de făină. Amestecă bine totul și stinge cu vinul roșu. 

Compoziția acestei rețete la slow cooker se va turna în slow cooker, alături de pasta de ardei, usturoiul pisat, condimentele și restul de apă. Setează slow cooker-ul pe modul high și lasă tocănița de vită să se gătească pentru 5 ore. La final vei obține una dintre cele mai gustoase rețete la slow cooker: o tocăniță de vită gustoasă pe care o poți servi alături de orez sau oricare altă garnitură îți este pe plac! 

Sursa foto: Shutterstock

Ciuperci cu unt și usturoi la slow cooker 

Vrei un preparat simplu, inedit și sănătos? Îți propunem să încerci rețeta de ciuperci cu unt și usturoi la slow cooker. Ciupercile Champignon pe care le găsim în supermarketuri pe tot parcursul anului, nu au același gust ca ciupercile de pădure, însă gătite la slow cooker sunt de-a dreptul delicioase. Hai să vedem de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea acestei rețete la slow cooker! 

Ingrediente pentru ciuperci cu unt și usturoi 

  • 500 g de ciuperci Champignon
  • 75 g de unt 
  • ½ căpățână de usturoi 
  • ½ linguriță cu sare 
  • 1 lingură de amidon
  • Câteva fire de pătrunjel 

Mod de preparare al acestei rețete la slow cooker 

Curăță bine ciupercile și, în funcție de dimensiuni, fie le vei lăsa întregi, fie le vei tăia în bucăți, pe lungime. Curăță și usturoiul, apoi toacă-l și pisează-l mărunt. Pune apoi în slow cooker ciupercile, presară sare, apoi adaugă untul topit. Amestecă bine ingredientele, setează funcția high și lasă ciupercile să se gătească timp de 1 oră și jumătate. 

Înainte cu jumătate de oră de expirarea timpului, ridică capacul, adaugă amidonul și pătrunjelul, amestecă bine ingredientele, apoi pune din nou capacul și lasă totul să se gătească până la final. Aromele acestei rețete la slow cooker sunt deosebite, ciupercile putând fi servite atât pe post de garnitură, cât și ca fel principal. 

Sursa foto: Shutterstock

Sperăm că ți s-au părut suficient de interesante aceste rețete la slow cooker încât să le încerci pe toate. Îți garantăm că toți pofticioșii din familie se vor aduna în jurul mesei pentru a savura aceste preparate sănătoase și atât de gustoase! 

Article Written By Andreea Stoian

Share this story