Loading...

Tortellini cu sos: 2 rețete apetisante din bucătăria italiană

Tortellini cu sos: 2 rețete apetisante din bucătăria italiană

Sursa foto: Shutterstock

Bucătăria italiană stă cu siguranță la baza gastronomiei internaționale și cu toții poftim după delicioasele ei preparate! Nu există persoană care să nu fi gustat vreodată pizza sau pastele care poziționează Italia în topul preferințelor culinare ale întregului mapamond. Culmea, articolul de astăzi este dedicat tot pastelor, mai cu seamă pastelor de origini bolognese numite tortellini. Și suntem siguri că ai încercat tortellini cu sos până acum. Însă ai gătit vreodată în propria bucătărie aceste paste apetisante ale bucătăriei italiene? 

Ai la îndemână în majoritatea supermarketurilor tortellini proaspeți, ce necesită un timp minim de gătire. Așa că nu rămâne decât să-ți sugerăm să te aprovizionezi cu câteva pachete de tortellini, pentru că urmează să-ți propunem două rețete savuroase cu aceste paste gustoase. Hai să vedem cum poți strânge toată familia în jurul mesei cu porții apetisante de tortellini cu sos! 

Tortellini cu sos alb, un deliciu italienesc ușor de preparat 

Pentru această rețetă de tortellini cu sos alb, noi am folosit tortellini cu prosciutto, însă există numeroase alte umpluturi pe care le poți alege. Totodată, rețeta poate fi gătită în același mod și cu alte tipuri de paste, precum ravioli. Un pachet de 250 g de tortellini este mai mult decât suficient pentru 3 porții generoase de tortellini cu sos. Acum hai să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru acest deliciu italienesc! 

Ingrediente pentru paste cu sos alb 

  • 250 g de tortellini
  • 600 ml de smântână pentru gătit 
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lingurițe de busuioc uscat
  • Sare 
  • Piper
  • Nucșoară 
  • Cașcaval sau parmezan ras (opțional) 
  • Busuioc proaspăt sau pătrunjel pentru servire 

Mod de preparare al acestei rețete de paste

Pentru început, fierbe pastele așa cum este precizat pe pachet. Noi am fiert pastele tortellini timp de 7 minute. Când pastele s-au fiert, scurge-le bine de apă și lasă-le deoparte. Într-o tigaie largă pune smântâna pentru gătit, usturoiul mărunțit și restul condimentelor, după gust. Dă tigaia la foc mic și lasă smântâna să se încălzească. Desigur, dacă dorești să subțiezi sosul, poți subția smântâna cu 1 polonic din apa în care au fiert tortellini.

Când sosul s-a închegat bine, adaugă tortellini în tigaie și lasă-i să se gătească pentru câteva minute la foc mic, timp în care se vor întrepătrunde cu aromele din tigaie. Daca dorești poți adăuga pe deasupra cașcaval ras sau parmezan. Servește apoi tortellini cu sos alb de îndată, presărând pe deasupra frunze de busuioc verde proaspăt sau pătrunjel. Vezi cât este de simplu să gătești tortellini cu sos? 

Sursa foto: Shutterstock

Tortellini cu sos de roșii, usturoi și busuioc 

Vrei să obții 2 porții savuroase de tortellini cu sos de roșii, usturoi și busuioc? Atunci află că ai o lista mică de ingrediente pentru a prepara unele dintre cele mai simple și apetisante rețete de paste. Hai să vedem de ce ai nevoie și sa bucătărim în stil italienesc! 

Ingrediente pentru paste cu sos de roșii, usturoi și busuioc 

  • 3 l de apă 
  • 1 linguriță de sare
  • 300 g de paste tortellini
  • 2 roșii
  • 4 căței de usturoi 
  • 1 lingură de ulei de măsline 
  • 1 cană de frunze de busuioc
  • 2 lingurițe de parmezan 

Mod de preparare al acestei rețete de paste

Pentru început, pune la fiert o oală mare cu 3 litri de apă și adaugă o linguriță de sare. Când apa dă în clocot, adaugă tortellini și lasă-i să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet. Pentru că tortellini au de regulă umplutură, e indicat să verifici și dacă sunt gătiți suficient în interior. 

În timp ce tortellini fierb, poți prepara sosul de roșii. Pune pe foc o tigaie și adaugă 1 lingură de ulei de măsline. Toacă apoi usturoiul și adaugă-l și pe acesta în tigaie, la călit. Spală bine roșiile, taie-le pe orizontală și pune pulpa roșiilor, fără semințe în tigaie. Amestecă toate ingredientele și lasă tigaia pe foc pentru câteva minute. Toacă apoi și frunzele de busuioc, pune-le peste roșii și stinge focul. Presară pe deasupra parmezan și acoperă tigaia cu un capac, pentru ca sosul să rămână cald. 

Când pastele s-au fiert, scurge-le de apă și adaugă-le în tigaie, peste sos. Amestecă tortellini cu sosul de roșii și apoi împarte pastele în farfurii, ornându-le cu frunze de busuioc. Tu și cei dragi vă veți convinge de cât de gustoase sunt aceste tortellini cu sos de roșii, usturoi și busuioc! 

Sursa foto: Shutterstock

Trebuie neapărat să încerci și tu cât mai curând aceste rețete simple și apetisante de tortellini cu sos. Noi am încercat recent tortellini cu spanac și au fost de-a dreptul senzaționale! Îți imaginezi cât de gustoase vor fi tortellini cu sos alb sau sos de roșii? Convinge-te de aromele bucătăriei italiene și răsfață-i pe cei dragi cu porții de paste cum nu au mai gustat! 

Article Written By Andreea Stoian

Share this story