Loading...

Pui picant chinezesc, ideal pentru iubitorii bucătăriei asiatice

Pui picant chinezesc, ideal pentru iubitorii bucătăriei asiatice

Sursa foto: Shutterstock

Ne urmărești de ceva vreme? Probabil ai văzut că rețetele asiatice ne cam fac cu ochiul și că iubim să gătim mâncăruri chinezești. Noodles cu pui și legume inspirați din bucătăria asiatică, deliciosul pui Lo Mein, reteta traditionala de orez prăjit cu pui sau cea mai apetisanta rețetă de sushi sunt doar câteva dintre numeroasele preparate cu care bucătăria asiatică a reușit să ne surprindă de-a lungul timpului. Și pentru a păstra aceeași notă culinară, ce-ai spune de un savuros pui picant chinezesc, așa cum numai asiaticii pot prepara? 

Noi am aflat că rețeta de pui picant chinezesc cu caju este extrem de populară în meniurile restaurantelor de profil, însă poate fi extrem de ușor de preparat chiar și acasă, într-un timp record. Așa că suntem siguri că această rețetă se va potrivi mănușă celor care vor sa serveasca preparate făcute în casă, dar nu vor să petreacă prea mult timp în bucătărie. Dacă și tu te numeri printre cei pasionați de bucătăria asiatică, îți vom povesti în cele ce urmează cum să gătești un pui picant chinezesc fraged, cu aromă de caju! 

Ingrediente pentru pui picant chinezesc cu caju

Dacă vrei să prepari două porții de pui picant chinezesc, iată de ce ingrediente vei avea nevoie: 

  • 450 g de piept de pui 
  • 3 linguri de ulei 
  • 3 căței de usturoi 
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1 ardei iute 
  • 50 ml de apă 
  • 1 lingură de sos de soia
  • 2 linguri de sos de stridii
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de zahăr
  • 150 g de caju
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare pentru pui picant chinezesc după rețeta tradițională chinezească 

Ți-am povestit anterior despre cât de repede și de ușor poți prepara un pui picant chinezesc ca la carte! Așa că dacă vrei să te bucuri de o masă de prânz delicioasă și inedită, nu ezita să prepari și tu pui după rețeta chinezească cu picanterii. 

Trebuie să-ți spunem că pentru acest deliciu chinezesc vei avea nevoie și de un wok, dacă vrei ca rețeta să-ți iasă ca la carte. Desigur, la fel de bine poți găti puiul picant și într-o tigaie din teflon, însă wok-ul este indicat dacă vrei să aduci aromele chinezești la tine în bucătărie. Acum că ai toate ingredientele la îndemână, hai să începem rețeta de pui picant chinezesc! 

Cum se pregătesc ingredientele? 

Spală bine carnea de pui, apoi șterge-o cu un șervet absorbant și taie puiul în cubulețe mici. Ia apoi ardeiul iute uscat și taie-l în bucăți mari. Cei 3 căței de usturoi se vor curăța și se vor tăia în felii subțiri. De asemenea, ceapa verde se taie și ea în bucăți mici și se lasă deoparte, cu restul ingredientelor. Simplu, nu-i așa? Acum te invităm să vezi și cât de ușor se gătește acest pui picant chinezesc cu caju! 

Cum se gătesc puiul și legumele? 

Pune tigaia wok sau tigaia din teflon pe foc și adaugă cele 3 linguri de ulei. Când tigaia s-a încins, poți adăuga ardeiul iute tăiat și feliile de usturoi. Călește cele două ingrediente la foc mare, timp în care continui să agiți tigaia. Multă atenție, însă, să nu arzi usturoiul! 

După aproximativ 30 de secunde, adaugă în tigaie și cubulețele de pui, alături de 50 ml de apă. Amestecă totul în tigaie pentru câteva minute sau până când puiul este semi-gătit. Acum poți adăuga peste ingredientele din tigaie și sosul de soia, sosul de stridii, sarea și zahărul. Amestecă bine toate ingredientele, apoi presară pe deasupra bucățile de ceapă verde și cele 150 g de caju. Mai ține pe foc acest pui picant chinezesc pentru 2 minute, apoi poți răsturna preparatul pe o farfurie pentru a fi servit! 

Mod de servire pentru pui picant chinezesc 

Orice ar fi, puiul picant chinezesc trebuie servit cald. Cum servești puiul picant? Ei bine, o garnitură de orez s-ar potrivi de minune în acest meniu. Desigur, poți alege să-l servești și alături de o porție de orez cu legume sau tăiței simpli. Dacă iubești mâncărurile picante, poate n-ar strica să folosești 2 ardei iuți pentru acest preparat. Nu o sa negăm că noi am vrut ca acest pui picant chinezesc să fie extra-picant, așa că am dublat numărul de ardei iuți! 

Sursa foto: Shutterstock

Te-ai convins de cât este de simplu să obții un preparat chinezesc excepțional? De acum înainte, când ți se face poftă de mâncare chinezească, evită să comanzi mâncarea preferată și gătește în propria bucătărie un pui picant chinezesc cu caju. Acest preparat îi va aduna pe toți în jurul mesei, așa că te sfătuim să ajustezi cantitățile următoarea dată când gătești chinezesc!  

Article Written By Andreea Stoian

Share this story