Loading...

Brioșe cu cireșe, în topul deserturilor cu cireșe

Brioșe cu cireșe, în topul deserturilor cu cireșe

Sursa foto: Shutterstock

Brioșele se numără printre deserturile noastre preferate. Cine ne urmărește de mult timp știe cât de mult! Tocmai de aceea am și preparat delicioasele brioșe cu ciocolată sau rețeta de brioșe cu afine. Ne plac atât de mult încât am gătit brioșe chiar și varianta lor sărată, așa cum sunt brioșele cu ton, brioșele cu cașcaval, rețeta de brioșe cu porumb sau ineditele brioșe cu surimi gătite în stil chinezesc. Tot cu o rețetă de brioșe dorim să te surprindem și astăzi: brioșe cu cireșe! 

Doar știm că vine și sezonul cireșelor imediat, motiv pentru care nu avem cum să nu dăm startul unor deserturi delicioase cu aceste fructe ale verii. Și cum sunt prea multe și niciodată nu reușești să le consumi ca atare, îți vor rămâne ceva cireșe să încerci și acest desert simplu și delicios. Vrei să afli cum prepari cele mai bune brioșe cu cireșe? Te invităm să le preparăm împreună! 

Ingrediente pentru brioșe cu cireșe 

  • 240 g de făină
  • 150 g de cireșe proaspete 
  • 1 lingură de praf de copt
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de bicarbonat 
  • 120 g de unt 
  • 130 g de zahăr 
  • 250 ml de lapte 
  • 2 ouă mari 
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare pentru rețeta de brioșe cu cireșe 

Acum că avem la îndemână toate ingredientele necesare, să ne punem șorțurile de bucătărie și să pregătim împreună câteva brioșe cu cireșe delicioase. Nu uită, însă, să preîncălezești cuptorul pentru această rețetă de brioșe! 

Cum se pregătesc cireșele pentru rețetă? 

Pentru început, spală bine cireșele în mai multe ape și îndepărtează-le sâmburii. Lasă apoi cireșele fără sâmburi deoparte, la scurt și hai să pregătim aluatul pentru brioșe cu cireșe! 

Cum se prepară aluatul pentru rețetă? 

Într-un bol mare se vor amesteca toate ingredientele solide, cu excepția zahărului. Într-un alt bol, separat, se vor pune untul topit, ouăle, zahărul și laptele. Mixează bine toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, până ce obții o compoziție cremoasă și omogenă. 

Ulterior, adaugă încet, în timp ce mixezi continuu, amestecul de ingrediente solide peste cel cremos. Când ai reușit să încorporezi bine amestecul solid cu cel lichid și ai obținut un amestec omogen, oprește mixerul și încorporează cireșele fără sâmburi în compoziția de aluat, cu ajutorul unei spatule de bucătărie. 

Cum se coc brioșele? 

Fie că ai o tavă cu forme de brioșe, fie că ai la dispoziție forme din hârtie pentru brioșele cu cireșe, acestea se vor unge bine cu ulei. Toarnă apoi aluatul obținut, în mod egal, în fiecare formă și dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. La final, aromele acestor mini deserturi te vor cuceri pe deplin și îi vor aduna pe toți cei dragi în bucătărie! 

Sursa foto: Shutterstock

Brioșe cu cireșe fără zahăr 

Pentru că mulți dintre voi au tendința de a evita zahărul atunci când prepară deserturi de casă, fie din motive de sănătate, fie din motive ce țin de aspectul fizic, ne-am decis să te surprindem pentru a doua oară cu o rețetă de brioșe cu cireșe fără zahăr. Vrei să vezi cum prepari un dulce fără..dulce? Ei bine, iată de ce ingrediente ai nevoie pentru aceste brioșe cu cireșe fără zahăr, la fel de gustoase ca și cum ar avea! 

Ingrediente pentru brioșe cu cireșe fără zahăr 

  • 150 g de cireșe proaspete 
  • 5 ouă 
  • 140 g de făină (5 linguri cu vârf) 
  • 3 banane coapte sau 3 mere
  • 1 lingură de unt de cocos 
  • ½ linguriță de praf de copt (opțional) 
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare pentru brioșe cu cireșe fără zahăr 

Cum se pregătesc fructele pentru rețetă? 

Dacă nu mai este zahărul în meniu, trebuie să venim cu ingrediente care să aducă aportul de dulce rețetei noastre de brioșe cu cireșe! Motiv pentru care vom folosi mere sau banane coapte, după plac. Pentru început, așa cum am procedat și la rețeta originală cu zahăr, cireșele se vor spăla bine, bine cu apă rece, apoi se vor îndepărta sâmburii acestora și se vor lăsa la scurt. Cât despre mere, în cazul în care le folosești, acestea se vor curăța de coajă și se vor da pe răzătoare. În cazul bananelor, acestea pur și simplu se vor pisa. 

Cum se prepară aluatul pentru brioșe? 

Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le spumă, folosind un mixer. Adaugă apoi și gălbenușurile în compoziție, unul câte unul, amestecând continuu. Dă apoi mixerul la viteză mică și cerne făina și praful de copt peste ouă. Încorporează apoi merele răzuite sau bananele pisate în compoziția pentru brioșe cu cireșe. Ai grijă ca mișcările să fie verticale, amestecând ușor pentru a păstra compoziția pentru brioșe pufoasă. Ulterior, înglobează în amestec și jumătate din cantitatea de cireșe, amestecând la fel de ușor. 

Cum se coc brioșele? 

Când compoziția pentru brioșe fără zahăr este gata, distribuie uniform aluatul în formele de brioșe, apoi decorează-le cu cealaltă jumătate din cireșele fără sâmburi. Coace brioșele la 170 de grade Celsius, fără ventilație, timp de circa 30 de minute sau până ce brioșele s-au rumenit la suprafață. Rețeta de brioșe cu cireșe fără zahăr este gata și nu rămâne decât să savurezi aceste mici deserturi alături de familie! 

Sursa foto: Shutterstock

Te-ai convins de cât este de simplu să prepari brioșe cu cireșe? Indiferent de varianta pe care o alegi, suntem siguri că vei reuși să aduci un zâmbet pe fețele tuturor celor dragi. Și dacă tot vine sezonul cireșelor, n-ar strica să-ți surprinzi familia și prietenii cu un clafoutis cu cireșe sau un pandișpan cu cireșe, unul dintre cele mai pufoase deserturi!   

Article Written By Andreea Stoian

Share this story